Björn Mulder

Björn Mulder, bezorger sinds 2000

In 2000, op zijn vijftiende, begon Björn Mulder met het bezorgen van de regionale krant. Op dat moment had hij niet gedacht dat hij twaalf jaar later, als 27-jarige man diezelfde wijk nog steeds zou bezorgen. Maar hij heeft de smaak te pakken, hij zit in het ritme van vroeg opstaan en ziet de bezorgvergoeding als welkome toevoeging op zijn andere inkomsten. “Het bezorgen levert mij een handig extra inkomen op. Mijn collegegeld is hoog aangezien ik een particuliere opleiding volg. Daarnaast heb ik een passie voor horloges, en dan voornamelijk de dure jongens! Het geld wat ik verdien met kranten bezorgen is dus erg handig.”

Björn is student op de Jan des Bouvrie Academie waar hij een creatieve opleiding volgt om straks aan de slag te kunnen als binnenhuisarchitect. “Door de weeks ben ik om zeven uur klaar met bezorgen. Ik eet dan mijn ontbijtje, lees mijn krantje en stap dan op de trein om naar school te gaan. Tegen de tijd dat ik in de trein stap ben ik dus al superwakker, helemaal klaar om mijn vakken te volgen! De zaterdag is een lastige dag als je de avond ervoor op stap bent geweest! Maar toch is het wel mijn favoriete bezorgdag. Na het bezorgen gaan alle bezorgers nog even terug naar het depot om een bakje koffie met elkaar te drinken.”

Na elf jaar bezorgen geeft Björn aan dat het bezorgen een vast onderdeel is geworden van zijn leven. Hij woont zelf in zijn bezorgwijk. “Het voordeel is dat ik nauwelijks tijd kwijt ben met reizen en omdat ik zelf in de buurt woon ken ik zelfs bijna alle abonnees bij naam!”

Lijkt het bezorgen van de krant jou ook zo gek nog niet? Meld je nu aan »

home © 2012 NDP Nieuwsmedia