Janni Addink

Janni Addink, bezorger sinds 2009

Vanaf het moment dat Janni 15 jaar werd, bezorgt ze de regionale krant. Dat is nu al bijna 2 jaar geleden. Het bezorgen bevalt haar prima. “Natuurlijk was het in het begin wel even zwaar om zo vroeg op te staan, maar ondertussen ben ik er helemaal aan gewend hoor! En ik verdien per uur meer dan mijn klasgenoten die andere bijbaantjes hebben, dus ik heb dat vroege opstaan er wel voor over!”

Janni zit in 4 HAVO en moet ’s ochtends 20 minuten fietsen naar school. “Nadat ik de kranten heb gedaan heb ik altijd nog drie kwartier tijd om te ontbijten en mijn make-up te doen. Als ik op school aan kom zie ik altijd heel veel slaperige gezichten, daar heb ik dan helemaal geen last meer van. Ik zit ’s ochtends lekker fit op school!”
Op zaterdag kost het Janni altijd wat meer moeite om op te staan. “Wel is het erg lekker dat ik dan na het bezorgen weer warm in bed kan kruipen. Soms loop ik op zaterdag in mijn pyjamabroek mijn wijk. Dan kan ik nog sneller terug in bed!”

Het voordeel van bezorgen is volgens Janni dat je in het weekend niet hoeft te werken. “Ik houd heel erg van zingen en theater maken. Op zaterdag speel ik op allerlei evenementen met de musicalvereniging waar ik lid van ben. Het is wel heel fijn dat ik dan geen rekening moet houden met andere verplichtingen en kan doen wat ik leuk vind.”

Lijkt het bezorgen van de krant jou ook zo gek nog niet? Meld je nu aan »

home © 2012 NDP Nieuwsmedia